Enerji Performansı İçin Dikey Bahçeler - Art Wall Moss
Binalar için dikey bahçe

Grileşen-betonlaşan kentlerde insan zihinlerinin doğaya kaçma istekleri son derece normaldir. Gün içerisinde ki tempoda-kent meydanlarında, Alışveriş merkezleri ve araç yollarında oldukça az yeşil alan görmek doğaya olan bu özlemi körüklemektedir.

Yatay metrekarelerin bu denli betonlaştığı kentlerin yeşil alan için en önemli çözümü dikey bahçelerdir. Hem kentin akciğerleri olacak dikey bahçeler, hem de yapıların enerji performansını arttıracaktır.

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, Dikey bahçeler kışın ısınmadan ısının çıkmasını önleyen ve yaz aylarında klimayı yüksek bir sıcaklığa ayarlamak zorunda kalmadan serin kalabileceğiniz bir tabaka üretiyorlar.

Bu dikey bahçe sistemlerinin sağladığı en önemli avantajlardan biridir. Ülkemizde ise toplam enerji tüketiminin %37 si binaların konforlu hale gelmesi için (ısıtma-soğutma) harcanıyor.

Bu enerjinin dikey bahçeler ile azaltılması sadece enerji tasarrufunu değil, beraberinde çevre kirliliğinin azalmasını, yeşil binaların rahatlatıcı etkilerini, harika görsel şovu beraberinde getirecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir