Kirlilik Dikey Bahçe İle Karşı Karşıya - Art Wall Moss
Hava Kirliliğine Karşı Dikey Bahçe

İklim değişikliğini hızlandıran nedenlerden biri yüksek oranlarda ki kirliliktir. Isınmadan, sanayiden ve trafikten kaynaklanan kirlilikler ile dünya karşı karşıyadır. Greenpeace verilerine göre, hava kirliliğinin ana kaynağı yılda 17.000’den fazla ölüme neden olan ulaşımdır.

Ayrıca ulaşım, atmosfere en çok sera gazı yayan sektördür. Trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde-şehir merkezlerinde ideal çözüm olarak dikey bahçeler hem kirlilik oranını büyük ölçüde azaltacak, hem de ısı tasarrufu ile konfor sağlayacaktır.

Çarpık kentleşen şehirler büyük problemdir. Kent planlarında yeşil alanların doğru oranda bırakılmaması ise kirliliğin artmasına etken olmaktadır. Yeşil alanın azalması demek karbon ayak izinin artması demektir. Ve bu insanlık için büyük bir sorun olmaktadır.

Dikey bahçeler bu anlamda da bir çözüm ve önlemdir. Karbon ayak izinin azalmasını büyük ölçüde sağlayacaktır. Bitki örtüsünün şehirlere bu şekilde dahil edilmesi çevre ve insanların sağlığı için önemli faydalar sağlar. Dikey bahçeler zararlı gazları filtreler, ağır metalleri yakalar ve işler ve oksijen üretir.

Dikey bahçelerimiz ise kentlere özel çözümler sunmaktadır. Kentin verilerine göre bitkiler seçilir, bitki proporsiyonları ile kent simgeleri oluşturulabilir.

Dikey bahçe hizmetimiz hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz ; https://www.artwallmoss.com/dikey-bahce/ sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir