Yapay Çiçekler Hakkında Bilmediğiniz 5 Özellik - Art Wall Moss
Yapay Dikey Bahçe

Yıllarca sürecek güzel bir çiçek aranjmanı ister misiniz? Bunun için çarpıcı yapay çiçekleri tercih edebilirsiniz. Yapay çiçekler, yapışkan, tozlu ve açıkçası sahte olduğu için insanlar tarafından birtakım özellikleri sayesinde tercih edilebilmektedir.
Yapay Dikey Bahçe
Peki neden? Yetmişli yıllarda iç mekan tasarımı olarak daha fazla popüler bir şekilde kullanılmaya başlanılan yapay çiçekler her zaman çiçek açması sebebiyle alanlarda şık bir tasarım meydana getirmektedir. Sonuç olarak, bu beklenmedik rönesansın gül renkli nostaljiyle, üretim teknolojisindeki modern gelişmelerden sonra günümüzde yapay çiçeklerin gelişimi hiç de hafife alınacak seviyede değil.

Yapay çiçekler, ticari veya konut dekorasyonu için kullanılan doğal çiçekli bitkilerin taklitleridir. Bazen bilimsel amaçlı kullanılabilir. Yapay bitkiler, günlük gözlemlerle gerçek bitkilerden ayırt edilebilen seri üretilen çeşitlerden oldukça detaylı botanik veya sanatsal örneklere kadar geniş bir çeşitlilik gösterir.

Bunların yapımında kullanılan malzemeler çoğunlukla boyalı plastik çeşitleridir. Dahası Antik Mısır’dan çeşitli kısımlar, altın ve gümüşte Eski Roma, pirinç kağıdı için Çin, ipek böceği kozası için İtalya, renkli tüyleri Güney Amerika ve bal mumu, renkli kabukları için ise dünyanın birçok yerinden esinlenilmiş ve buralardan malzemeler getirilerek tasarlanmıştır.

Modern teknikler, oyulmuş veya şekillendirilmiş sabun, tel çerçeveler üzerine gerilmiş naylon örgü, öğütülmüş kil ve seri üretim için kullanılır. Polyester, 1970’lerden beri yapay çiçek üretimi için ana malzeme olmuştur. Günümüzde piyasadaki çoğu yapay çiçek polyester kumaştan yapılmıştır.

Piyasaya sert plastik malzemelerden yapılan çeşitli yapay çiçeklerin yerini elle boyanmış ipek ve yaprakların dokusunu, renk tonlamasını ve karmaşık ayrıntılarını çoğaltan hassas sentetik malzemeler aldı. Bütçeniz varsa, kaliteli çiçeklere yatırım yapmaya değer. Üstelik bu yatırım özenle bakıldığı sürece yıllarca sürecek. Sizlere vereceğimiz 5 ipucu sayesinde yaşam alanlarınızı yapay çiçeklerle daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

1. Yapay çiçeklerinizi direkt güneş ışığından koruyarak kenarların sararmasını önleyin. Saç kurutma makinesi kullanarak tozunu alın ve dikkatlice silin.

2. Yıpranan kısımları ayırın ve her sapı ayrı ayrı işleyen markaları seçerek doğada görülen çeşitliliği taklit edin.

3. Saplar ve yapraklar boyunca uzanan dövülebilir tel, yapay çiçeklerinizi sanatsal bir düzenlemeye bükmenize ve şekillendirmenize olanak tanır.

4. Doğal buketleri taklitle toplayarak paradan tasarruf edin veya evinizin başka bir yerinde süslemek için kullanın.

5. Aynı sezonda doğal olarak yetişmeyecek türleri karıştırarak ve eşleştirerek yaratıcı yönünüzü şımartın. Sahte maddeler de polen içermez; Alerji hastaları ve evcil hayvan sahipleri için bu oldukça iyi bir yöntemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir