Şifalı Bitkiler ve Dikey Bahçeler - Art Wall Moss
Dikey Bahçe Sitemleri

Dikey bahçeler  yerden tasarruf ederek ya da düşük montaj ve bakım maliyeti sayesinde, hem evler hem de ticari ve profesyonel kuruluşlar için pratik bir seçenektir. Bu nedenle birçok kişi şifalı bitkilerin faydalarını dikey bahçelerin konforuyla birleştirmekle ilgilenmektedir.

Dikey bir bahçe inşa etmek oldukça basittir. Bir dizi temel yönergeyi izleyerek ve biraz peyzaj mimari bilgisiyle, herhangi bir duvarda çok çeşitli şifalı bitkiler bulundurabiliriz. Dikey bahçeye dahil etmek istediğimiz bitkileri bilmek önemlidir, çünkü dikey bahçe için bazı bitkiler diğerlerinden daha iyi olacaktır.

Dikey bahçenin boyutlarını ve fikrinize en uygun bitkileri seçtikten sonra , hem bahçeyi destekleyen yapı hem de bitkileri sulamak için uygun bir sistem seçilmesi gerekmektedir.

Şifalı Bitkilerle Yapılmış Dikey Bahçenin Faydaları
dikey bahçeler, estetik ve akustik özelliklerini ile yaşam alanlarına katkıda bulunur. Bu nedenle, iç tasarımda çok moda olan tazelik ve organik bir dokunuş sağlarken bir odayı izole etmenin iyi bir yoludur. İlaveten, şifalı olarak sınıflandırılan , birçoğu doğal olarak hoş aromalara sahip bitkileri tercih ederek, bir artıya sahip olacağız.

Şifalı otlar yetiştirmek isteyenler, ancak evlerinde yeterince yer olmadığına inananlar, dikey bahçeleri harika bir müttefik bulacaklar. Evin duvarları gibi ölü alanlarından yararlanarak kendi mutfağımızda veya oturma odamızda şifalı bitkiler yetiştirebiliriz.
Aynı zamanda açıkça bir tasarruf kaynağıdırlar. Dikey bahçelerin kendileri, yalıtım özellikleri, düşük bakım maliyetleri ve sulama sistemlerinin verimli bir şekilde yönetilmesinden dolayı cep için çok caziptir. Ayrıca  kekik, biberiye veya papatya gibi mutfakta kullanabileceğimiz aromatik ve şifalı bitkiler yetiştirmek çokta keyifli olacaktır.

Dikey Bahçe İçin En İyi Şifalı Bitkiler
Çok farklı özelliklere sahip birçok bitki var. Özellikle dikey bahçe için uygun olan üç sistemi vurgulamak istiyoruz:

  • Adaçayı:

 En çok kullanılanlardan iki ana nedenden ötürü: bakterilerle savaşır, bu nedenle yaraları iyileştirmek için iyidir ve aynı zamanda sindirim sağlar.

  • Nane:

 Yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan şifalı bir bitkidir, ancak mide ve solunum problemlerine de iyi gelir.

  • Kişniş:

 Gastronomide pek çok kullanımı olan bir başka bitkidir, ayrıca hem mide problemlerini hem de uykusuzluğu giderir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir